Gevelbekleding

Gevelbekleding

Gaat de gevel van uw woning, kantoor- of bedrijfspand gebreken vertonen zoals afbrokkelend voegwerk, scheuren, vocht- of vorstschade dan is het tijd om uw gevel te renoveren. U kunt dan kiezen voor het in de oude staat herstellen van de gevel of voor het aanbrengen van een gevelbekleding. Kiest u voor de gevelbekleding, dan kunt u eventueel gelijktijdig uw gevel aan de buitenzijde laten isoleren.

Gevelbekleding

B. Hoogsteden Montage levert verschillende typen en merken gevelbekleding, zoals Keralit, Rockpanel en Eternit gevelpanelen. Welk type gevelbekleding u kiest, is van invloed op de waarde van uw pand. Er is keus uit gladde gevelpanelen, panelen met nerfstruktuur (soms als folie), rabat- of sponningdelen en potdekselprofielen die in vrijwel alle gangbare RAL-kleuren te leveren zijn. Gevelbekleding van gerecyclede kunststof is milieuvriendelijk en duurzaam en vraagt weinig onderhoud. En schilderen is overbodig geworden! Moderne gevelbekleding is vormvast, brandveilig en is ongevoelig voor rotting en schimmel. Wij leveren de volgende merken gevelbekleding: Eternit, Keralit, Profort en Modiwood.

Rockpanel

Rockpanel is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk plaatmateriaal van samengeperste steenwol en kan gebruikt worden voor geventileerde en ongeventileerde gevelsystemen aan woningen. Het is eenvoudig als hout te verwerken, stabiel van vorm, licht in gewicht, brandveilig en in elke RAL-kleur leverbaar. Neem contact met ons op om te zien wat uw mogelijkheden zijn.

Gevelisolatie van bedrijfshallen

Gevelisolatie aan de buitenzijde gaat altijd hand in hand met een nieuwe gevelbekleding. Dat zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar geeft een fraaier uiterlijk en daarmee een meerwaarde aan uw bedrijfspand. Gevelisolatie aan de buitenzijde is beter in staat om koudebruggen tussen vloeren/wanden en de gevel op te lossen dan binnenisolatie. B. Hoogsteden Montage levert diverse typen isolerende wandpanelen, zoals EPS, polystyreenschuim (piepschuim), PUR,polyurethaanschuim, PIR, polyisocyanuraat en samengeperste steenwol. EPS is licht in gewicht, vormvast, ongevoelig voor vocht, rotting en schimmel. PIR is met dezelfde isolatiewaarde dunner dan PUR en is brandveiliger. Beide materialen zijn in de vorm van gevelplaten toepasbaar, zowel voor renovatie als voor nieuwbouw. Steenwol is onbrandbaar en steenwolpanelen geven een nog betere geluidsisolatie dan PUR- en PIR-wandpanelen.