Dakbedekking EPDM

Dakbedekking EPDM

B. Hoogsteden Montage is specialist op het gebied van dakbedekking met EPDM-dakfolie. EPDM is de nieuwe standaard voor dakbedekking van platte daken en dakterrassen.

Lange levensduur

De belangrijkste eigenschap is de lange levensduur: EPDM gaat ruim twee keer zo lang mee als klassieke bitumen daken. EPDM-dakfolie is vrijwel overal toe te passen doordat de folie zeer goed bestand is tegen zure regen, zouten en diverse andere chemische stoffen. Ozon en UV-licht hebben evenmin invloed op de levensduur van EPDM, bovendien is het bestand tegen extreme temperaturen.

Toepassing

EPDM is de afkorting van “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer” een thermoplastische polymeer. Dat verklaart ook de goede verwerkbaarheid en elasticiteit van het product, waardoor het dak mooi strak afgewerkt kan worden. Ook voor het bekleden van nieuwe goten en het repareren van bestaande goten is EPDM-dakfolie het ideale product.


Brandveilig

EPDM-dakfolie wordt niet los gelegd, maar over de hele oppervlakte verlijmd en kan op vrijwel elke vlakke ondergrond aangebracht worden. Door de verlijming is er geen gevaar voor brand bij het leggen, zoals bij een bitumen dakbedekking.

Niet slopen

EPDM-dakfolie kan direct gelijmd worden op beton, metselwerk, bitumen, isolatieplaten, hout, zink en lood, zonder dat de bestaande dakbedekking verwijderd hoeft te worden. Dus slopen is in de meeste gevallen ook niet meer nodig.

Reparaties

Een bijkomend voordeel van EPDM-dakfolie is dat het gemakkelijk gerepareerd kan worden of van nieuwe dakdoorvoeren kan worden voorzien. Daarvoor levert Firestone zelfklevende EPDM- vormfolie, strips en diverse manchetten. Een extra lichtkoepel of hemelwaterafvoer kan eenvoudig waterdicht worden aangebracht.

Betrouwbaar

EPDM-dakfolie is al een halve eeuw op de markt en heeft inmiddels bewezen de ideale dakbedekking te zijn en vindt steeds meer toepassing bij particuliere woningen en bedrijfsgebouwen. Wilt u meer weten of een offerte laten maken, neem contact op met B. Hoogsteden Montage.